maandag 15 juni 2020

TINE ZIET (222): Huisstijl

De hele tijd binnen zitten heeft blijkbaar tot gevolg dat je naar muren moet kijken en opeens na jaren gebreken gaat zien. Zo merkte ik afgelopen weken almaar meer barsten in mijn huis. Of die er al lang zijn, weet ik niet. Opeens zie ik ze constant, waardoor ik al een paar keer droomde van instortende huisjes. Voordat jullie je massaal zorgen maken en een geldinzamelactie op touw zetten: het gaat echt puur om esthetische barstjes. Een reden tot paniek is er dus nog niet.

Veel kennissen en vrienden hebben van de ophokplicht gebruik gemaakt om te klussen, te schilderen en nieuw interieur online bij elkaar te sprokkelen om dan eenmaal de winkels in kwestie open gingen, massaal in de rij te gaan staan om hun woning een ander jasje aan te meten.

Vandaag zag ik net als veel inwoners dat ook onze stad een opvallende nieuwe hippere huisstijl kreeg. Die wordt trots gepresenteerd in een kleurige animatie. Er is een ander logo, veel meer kleuren en een aangepaste slagzin. De klemtoon wordt niet meer op de grens gelegd, maar op een thuis. De spectaculaire wijziging hing wellicht al een tijd in de lucht en het heeft waarschijnlijk niets te maken met de reden waarom de meesten hun woning met een upgrade hebben aangepast. Ik kan me toch niet voorstellen dat een stadsbestuur in tijden van crisis op de muren moest kijken. Toch is het frappant dat het net nu gebeurt.

Verandering mag best. Een boost is altijd welkom. Uitstraling kan altijd positiever. Zeker nu we al twee jaar op rij verkozen werden tot marginaalste stad van Vlaanderen. En al helemaal in een naderende rare zomer.  Maar het zal toch kwaad bloed zetten bij de mensen die het deze periode lastig hebben, dat net nu ze op extra financiële steun rekenen van hun stadsbestuur, horen dat het geld van ‘onze’ pot naar nieuwe vlaggen en briefpapier gaat.

 Het zal nooit een stijltip in één of ander modetijdschrift zijn hoewel  ik het zelf aan de lijve mocht ervaren: een nieuwe jas fleurt gigantisch op en camoufleert soms moeiteloos een broek met gaten.  

(verschenen als column in KW Kortrijk-Menen-Waregem op 05/06/20)

 

 


Geen opmerkingen:

TINE ZIET (420): Belofte

 Sinds ik in een interview heb verklapt dat ik aan het roman werk, krijg ik af en toe eens de vraag of het nu al wat wordt. Ik moet dan eerl...