woensdag 13 juli 2011

ziet droombeelden (1)

* 09/07/11 - op een parking van een gesloten warenhuis: een konijn.

Aan z'n linkeroor staat een mini-rok. Aan z'n rechtoor staat een schepnet. Hij springt van links naar rechts. Hij wordt niet gevangen.


* 09/07/11 - aan de kassa van een open warenhuis: een cassière.
Ze kleurt helemaal rood en wordt heel onhandig als ze voor het eerst in haar vakantiejob-periode in de microfoon moet vragen naar de verantwoordelijke van groenten en fruit. Het is net stervensdruk in de winkel. Ze sterft een klein beetje. En dat allemaal om een bakje paddestoelen.

* 09/07/11 - aan de leieboorden: een brug die er niet is.
Op het moment dat je een brug verwacht, gaapt een gat. Je denkt: paniek! Hoe raak ik in godsnaam aan de overkant? Ik heb geen zwembrevet.

* 09/07/11 - aan de leieboorden: een noodbrug.
Eerst denk je aan een kunstwerk: een installatie met verborgen camera. Of een flauwe grap. Eens halverwege zakt de brug misschien wel door. Maar je ziet een fietser van aan de andere kant de brug opkomen met de fiets aan z'n hand. Je bestijgt een ijzeren brug die zwaar genoeg is om je belachelijke angst te dragen.

* 09/07/11 - in een bijzonder sfeervol café: een bloempotscherf.

Aan een tafel waar er gezellig gekeuveld werd, valt eensklaps een scherf bloempot op tafel. Het gesprek valt stil. Iedereen denkt in de eerste plaats aan een wonder, maar zegt: "De scherf zat vast al los en viel zomaar." Terwijl iedereen denkt: "Misschien dan toch een wonder."


* 09/07/11 - voor datzelfde bijzonder sfeervol café: een groene onderbroek.

In de straat hangen wasdraden van de ene kant van de straat naar de overkant. Aan de wasdraden hangen kledingstukken en schoenen. Een onderbroek kleurt opvallend groen. Het lijkt bijna je maat. Maar ze hangt te hoog om te grijpen.


* 09/07/11 - aan de leieboorden: een enkeling!

Een vrouw met de handen in de nek. De anderen kijken naar haar. Ze geeft als enige van een hele groep met dit gebaar toe dat ze wel eens dronkenschap veinst om niet te hoeven vrijen.


* 09/07/11 - aan de leieboorden: drama!

Er zijn oranje vestjes. Er zijn blauwe vestjes. Er zijn fluo-jasjes. Jij draagt een oranje jasje en bent gevangene. Je wordt bijna doodgeschoten door de blauwe jasjes. Dit drama maakt mensen aan het lachen tot het woord 'verkrachting' valt.


* 09/07/11 - aan een skatebowl: luchtfiets.

Halsbrekende toeren op een fietsje dat zo licht is dat het lijkt te vliegen. Als het ook werkelijk begint te vliegen: open mond!


* 09/07/11 - in een park: een rode koning.

Op zijn paard. Meer niet.


* 09/07/11 - in een park: een muggenbergrit.

In de lichtstraal van een spot, klimmen de muggen de lippen van dragqueen Tina C op. Haar parodie van 'Purple Rain' is trouwens hilarisch.


* 10/07/11 - in een park: ballonmannen.

Drie grote ballen rollen onze richting uit. Als je goed kijkt, bestaat elke bal uit meer dan honderd ballonnen. De ballonnen worden doorprikt en uit elke bal komt een volwassen man. Stralend.


* 10/07/11 - aan een noodbrug: bakvis met ballen.

Van de noodbrug komt een bakvis mét fiets gestormd. Ze vraagt de weg naar een plaatselijke fuifzaal. Ondertussen krijgt ze telefoon van de jongen waarmee ze klaarblijkelijk een afspraak had. Aan het gesprek te horen, zit hij inmiddels op een andere plek. Het meisje begint hem uiterst beleefd uit te schelden. Zo'n volwassenheid had je nooit achter zo'n meisje gezocht. Jij laat nog steeds met je voeten spelen: en zij weet al zoveel beter.


* 10/07/11 - aan een plein: huishoudelijk geweld.

In elk koppel vallen er woorden. Maar dit lijkt meer. Hij grijpt haar bij de polsen. Ze gilt. Hij sleurt haar mee. Ze heeft pijn. Je moet de confrontatie aangaan: durf je of niet? Je komt niet tussenbeide. Durft dus niet. Je zit met telefoon in de handen om de politie te bellen. In plaats daarvan volg je hen met de auto. SubtieL Als je thuis bent, zit het je niet lekker: via een melding voel je je minder schuldig.


* 10/07/11 - in de keuken: vijf naaktslakken.

Als je niet goed uitkijkt, glij je over hun slijmspoor uit.


* 10/07/11 - in je glas: nooit-meer-slapen.


* 10/07/11 - in een foto-tentoonstelling: twee keer bijna je vader.



Als je goed om je heen kijkt, zie je meer dan het gebeurde...

Geen opmerkingen:

TINE ZIET (419): Geduld

Lentezon doet goed. Als ze er is tenminste. Vorige week liet ik zelfs even mijn blote benen uit. Al was dat natuurlijk veel te optimistisch....