maandag 20 februari 2017

Wat ik uit de wolken plooi: 25/02/17 om 20u in Menen


Tine Moniek, leerkracht, woordenaar, Figurette Fénoménale, dromenvanger, Franke stappenteller, columnist, cavia en bovenal prettig gestoord... Huisdichter van het pand zet zichzelf in de spotlight met eigen werk en haar lievelingsmuziek. Welkom vanaf 20u

***
 Over 'Wat ik uit de wolken plooi'

Tine Moniek zwom bijna 38 jaar geleden twee linkervoeten en twee -handen de wereld in. De eerste jaren spartelde ze heel wat af. Tot ze ontdekte dat ze kon drijven op haar woorden. Vanaf dat moment weigert ze steevast te zwemmen.

 Ze leerde dat na de A niet automatisch de B hoeft te komen. Wat begon met kleine versjes en te uitgebreide opstellen, bracht haar via de puberpoëzie naar de wereld van poetry slams tot uiteindelijk het kort absurd proza.

 Vijf jaar geleden spoelde ze als een lollige potvis in Menen aan. Leerkracht aan SAMW Menen en columniste bij De Weekbode.

 In ‘Wat ik uit de wolken plooi’ brengt ze een gevatte bloemlezing uit eigen werk met haar eigenste teksten. Door de laatste jaren heen. Want gedurende die jaren heeft ze de wolken in haar leven volmondig te leren appreciëren.

***

Zaterdag 25 februari 2017 om 20u.
 Het Pand van BoegieWoegie, Grote Markt 37, Menen.
Daarna mogelijkheid tot dansen!

Geen opmerkingen:

Triptiek Moniek: Tweede Paneel

  Begin vorige zomer werd ik 'verkozen' tot nieuwe seizoenscolumnist van Cultuurcentrum De Steiger. In december 2023 verscheen het t...