maandag 29 januari 2024

TINE ZIET (408): Columbus

Afgelopen weekend voelde me een ware ontdekkingsreiziger. Na een veel te kort nachtje trok ik de wandelschoenen aan om de Oude Leiewandeling in Bavikhove af te stappen met een vriendin. Het is één van mijn lievelingsroutes. Groot was de verrassing dat de wandelroute gewijzigd is. Opeens bevond ik me op Beverse grond en kon even goeiedag gaan zeggen aan de zerk van mijn vader. Ik ontdekte ook een nieuwe fiets- en wandelbrug. Erg deugddoend! Later die dag zat ik in de pluchen zetels voor het Nieuwjaarsconcert van de academie. Ik leerde er de muziek kennen van Grand Picture Palace en reed later die avond moe maar voldaan naar huis.

’s Anderendaags zat ik tussen het publiek in OC De Troubadour in Bissegem om naar het optreden te kijken dat een collega had geregisseerd. Ook hier was er verwondering. Ik besloot om daarna langs de Budascoop te rijden voor nog een dosis. ‘Poor Things’ liet me overdonderd naar huis rijden. Ik voelde me opgeladen om op maandag weer energiek en enthousiast aan de nieuwe werkweek te beginnen. Alleen besliste de wind er anders over. Die rolluiken waar ik vorige week nog zo enthousiast over was, blijken niet geluidsdicht te zijn als het over echte wind gaat.

 Ik heb me in wel duizend bochten en vouwen gewrikkeld en zag in gedachten hoe mijn dak ook op ontdekkingsreis vertrok. Het kan verkeren. Het ene moment van de dag voel ik me kapitein van mijn eigen schip. Het andere schipbreukeling op een schamel vlot. De Christoffel Columbus in me, bedot.

(verscheen als column in KW Kortrijk-Menen-Waregem op  26/01/24)

Geen opmerkingen:

TINE ZIET (420): Belofte

 Sinds ik in een interview heb verklapt dat ik aan het roman werk, krijg ik af en toe eens de vraag of het nu al wat wordt. Ik moet dan eerl...