zondag 6 december 2020

TINE ZIET (248): SPANNEND

Terwijl ik dit schrijf, beleef ik eindelijk nog eens wat spanning deze tijden. Ik wacht namelijk op de ontstoppingswagen. Het voelt zowaar een beetje op de komst van de Sint zit te wachten. Al zal het me meer kosten dan een simpele wortel en een pintje en hangen er geen wimpels klaar.

Het vergt ook nogal wat voorbereiding om zo’n wagen te ontvangen. Zo moest ik voor het eerst in mijn leven een vergunning aanvragen bij de politie om verkeersborden te plaatsen want ik wou het doen zoals het hoort. De Koningsstraat opstoppen terwijl mijn riolering ontstopt word, leek me een bijzonder egoïstische gedachte.  Bij de technische dienst zei men dat zo’n vergunning normaal veertien dagen van de voren moet worden aangevraagd. Ik antwoordde dat ik toch niet zo lang van tevoren kon weten dat dit welriekend probleem zich zou voordoen. De man glimlachte door de telefoon en zei dat het wel in orde zou komen. En dat deed het want na enkele uren kreeg ik al een goedkeuring.

De grap is natuurlijk dat ik wellicht de enige in de Koningstraat (en misschien wel de hele buurt) ben om een vergunning hiervoor aan te vragen want er werd dit weekend bijvoorbeeld druk verhuisd en gewerkt zonder rekening te houden met verkeer dat werd opgehouden… Nu het gaf me toch wat extra uitdaging om uit mijn pantoffels en mijn trainingsbroek te schieten en het deed me even niet aan de naderende feestdagen denken want ook al zit er ik niet zo mee, ik zit er toch wel mee. Of zo.

Gelukkig zijn er de spannende avonturen van de Sint in zijn kamp op de binnenkoer van ons stadhuis om mij zoet te houden. De filmpjes staan te kijk op de FB-pagina onze stad. Het is best entertainend om ons schepencollege te zien acteren. Ik kan er naar blijven kijken en geef het toe: ik gniffel wat in mijn zelfgekweekte baard. Ook is het fijn om de Sint terug te zien. Al is het zonder pintje.

Maar als ik een emoticon/emoji  boven dit stukje zou mogen plaatsen dan was het toch ongetwijfeld een lachend kakske. Eerlijk waar.

(verschenen als column in KW Kortrijk-Menen-Waregem op 04/12/20)

 

Geen opmerkingen:

TINE ZIET (419): Geduld

Lentezon doet goed. Als ze er is tenminste. Vorige week liet ik zelfs even mijn blote benen uit. Al was dat natuurlijk veel te optimistisch....