vrijdag 8 augustus 2008

Waterhoofd

Stel je voor: op een regenachtige dag als vandaag vind je een factuur van de watermaatschappij. Het kan er wel nog bij. Je vertrekt volgende week op vakantie en dus: alles mag op de deurmat vallen. Het kan toch al niet meer stuk.

Maar daar staat het zwart op wit: 28.462,88 EUR te betalen voor 25/08/2008! Je ziet alles in het water vallen: je reis naar Praag maar nog veel meer. Je stelt je voor dat je naar een bank moet om een lening aan te vragen voor je water. Dat er een zwembad onderaan je kelder zit. Dat er dwergen zijn die 's nachts alle kranen laten lopen. Dat je vriend een harem inclusief jacuzzi op de zolder heeft. Je gedachten worden vol met water. Kortom: het scheelt maar een haartje voor je flauw valt. Erger nog: een hartstilstand.

Dan herinner je weer dat telefoontje van de dame van de watermaatschappij. Ze giechelde wat toen ze vertelde: "Wat een geluk dat u belde! Er is wél al een factuur naar u onderweg. Schrik niet van het hoog bedrag."

Tot drie maal toe kreeg je de vraag (per mail én per brief) of de meterstand wel kloppen kon. "Het klopt zeker!" zei de lezer. Maar omdat drie keer wel heel erg veel is, keek je het samen met de lezer nog eens na.

Inderdaad: als je een 0, een 9, een 9 en een 6 op z'n kop zet, zie je kop noch staartje meer...

Tany Minoek! zal tegenwoordig vaker op haar hoofd gaan staan. Het is maar dat je dat weet, als je een paar handen op straat ziet staan.

Geen opmerkingen:

TINE ZIET (420): Belofte

 Sinds ik in een interview heb verklapt dat ik aan het roman werk, krijg ik af en toe eens de vraag of het nu al wat wordt. Ik moet dan eerl...