maandag 19 juli 2021

TINE ZIET (280): Creativiteit

Ooit volgde ik opleidingen om leidster te kunnen zijn op het speelplein De Speelberg in Beveren-Leie. Het waren cursussen waarin we verantwoordelijkheid kregen, maar bovenal  werd de creativiteit van elke moni in spe geprikkeld. Onvergetelijk was altijd de thema-avond. Mijn eerste kampje vond plaats in de kerstvakantie. Er was die dag sneeuw gevallen.  Het lokaal waarin we normaal samenkwamen, was afgesloten en er hing een rare spanning in de lucht. Op een gegeven moment hoorden we dat we in zomeroutfit naar de zaal moesten. Die outfit hadden we moeten meebrengen. “Maar het sneeuwt…” klaagden we. Het moest. Met bloemenkransen en zonder jas. Op slippers en in short slipten we door de witte laag naar de plek. Toen we de deur openden, zagen we tot onze verbazing dat de hele zaal was veranderd in een tropisch hotel met balie en kamers. We moesten ons aanmelden aan de receptie en kregen elk een opdracht die we moesten uitvoeren die avond. Met had dit tot in de puntjes voorbereid. Andere gebrevetteerde monitoren waren afgekomen om dit stuntwerk in alle geheim te regelen. De verwarming draaide overuren en het stond er opeens vol exotische planten. 

Ik haalde deze herinnering in mij naar boven omdat ik daarnet, ik geef het toe,  de verwarming weer heb opengedraaid. Als er geen zomer is, laat mij er dan zelf eentje maken, bedacht ik terwijl ik de shaker uit de keukenkast haalde. Er zijn weer annuleringen bij de vleet. Al zegt men liever ‘uitstellen’ dan ‘annuleren’.  Ik kan er ook voor kiezen om een dikke trui uit de kast te halen maar op de een of andere manier lijkt mij het fijner om de fantasie van de cursus te herbeleven. Zwoele muziekjes en drankjes zijn niet meer voldoende voor een vakantiegevoel. De verwarming open en mijn lijf toch wat bloter. Bel gerust eens aan in gepaste outfit. Met een beetje creativiteit komen we samen deze zomer door. Mijn ticket naar de zon is geboekt.  Nu nog hoogdringend door de regen en ontgoochelingen leren zwemmen. 

(verschenen als column in KW Kortrijk-Menen-Waregem op 16/07/21) 

Geen opmerkingen:

TINE ZIET (420): Belofte

 Sinds ik in een interview heb verklapt dat ik aan het roman werk, krijg ik af en toe eens de vraag of het nu al wat wordt. Ik moet dan eerl...