dinsdag 1 februari 2022

TINE ZIET (306): Opgeruimd

Sinds ik mijn lege flessen en glazen bokalen stante pede in mijn fietstas steek, gebeurt het wel eens dat ik rammelend door de straten van Menen fiets. Dat duurt gelukkig nooit lang: het opvallende en confronterende geluid zorgt ervoor dat ik op tijd en stond langs een glasbak passeer. In tegenstelling tot voor dit lumineus idee, stockeer ik geen tientallen exemplaren meer op mijn koertje. Alles verdwijnt wekelijks in een geschikte container op mijn weg naar de winkel. Het past in mijn voornemen om meer op te ruimen en alles wat minder onbewust te verzamelen in mijn huis.

Wie me bezoekt, zal het in eerste plaats niet merken: maar er is een wijziging gaande in mijn huishouden. Zo bevat mijn koelkast amper nog producten die geopend schimmel staan te vergaren. Op een zondag kan het nu zomaar ineens gebeuren dat ik mijn oven met een reinigingsproduct sta te behandelen. Elk stapje in de goede richting is een stapje vooruit.

Dat huishoudkunde niet in mijn lessenpakket zat, valt hier meermaals te betreuren.  Ja, ik heb nog een lange weg te gaan. Maar het doet me goed te merken dat ik het almaar minder kan verdragen dat er iets op de grond ligt wat er niet hoort of dat ik meer en vaker de dweil erbij haal. Een specialist zal ik nooit worden. Toch kon ik me niet van de indruk ontdoen dat er in de Bruggestraat iets gebeurd  was maandag. Niet alleen rook het er erg opvallend naar een benzinestation. Ook bemerkte ik een vreemde substantie op toen ik er voorbij fietste. De neiging om mijn dweil erbij te halen, had ik gelukkig niet: ik had ook wel erg lang bezig kunnen blijven want het stookoliespoor was niet klein.

Gelukkig werd het door anderen opgeruimd. Met de nodige professionele materialen. Ik moet ook niet te snel lopen in dat schoonmaakproces. Onherkenbaar heb ik weinig aan mezelf. Ook mijn huis moet opspeurbaar blijven. Hoe vind ik anders mijn bed terug?

(verscheen als column in KW Kortrijk-Menen-Waregem op 28/01/22) 

Geen opmerkingen:

TINE ZIET (419): Geduld

Lentezon doet goed. Als ze er is tenminste. Vorige week liet ik zelfs even mijn blote benen uit. Al was dat natuurlijk veel te optimistisch....