maandag 4 december 2023

TINE ZIET (400): Vloek

Enkele weken geleden heb ik een ongewenst boek in mijn brievenbus gevonden. Even dacht ik aan een wraakoefening. Inmiddels is gebleken dat veel inwoners het exemplaar kregen. Ik heb het nooit uit de verpakking gehaald, al moet ik bekennen dat mijn vingers heel soms kriebelden om het toch hoofdschuddend en verontwaardigd te lezen. Nu moet ik ook toegeven dat ik in de periode dat het boek op mijn keukentafel lag, verdacht veel pech  en last van hoge bloeddruk heb gehad. Dus ging ik dat vermaledijde ding toch een beetje haten. In gedachten ging ik het vaak met een breekmes of een schaar te lijf.

Toen er vorige week een vriendin op bezoek kwam, hadden we het ook over het boek. En mijn kapotte wasmachine. Dat het wel allemaal erg toevallig was dat er weer iets stuk gegaan was. Ze griste het boek van tafel en bedacht de ideale brievenbus voor het ding. Ze zei: “Ik ken wel iemand die een beetje pech kan gebruiken.” Die persoon woont trouwens ver buiten onze contreien en leest deze krant niet. Ik ben in elk geval opgelucht dat het ding uit mijn huis verdwenen is.

Sindsdien lacht de wereld me nog net niet toe. Ik krijg weer leuke uitnodigingen en ik slaap dieper. Er zijn voorlopig nog geen voorwerpen of vriendschapsbanden stuk gegaan. De ervaring leert dat ik op mijn hoede moet blijven, straks zit er weer iets in mijn brievenbus dat vervloekt is. Al hoop ik af en toe dat er in deze wereld iets magisch kan gebeuren, ik huiver bij de gedachte aan verdoemenis.

(verscheen als column in KW Kortrijk-Menen-Waregem op  01/12/23)

Geen opmerkingen:

TINE ZIET (420): Belofte

 Sinds ik in een interview heb verklapt dat ik aan het roman werk, krijg ik af en toe eens de vraag of het nu al wat wordt. Ik moet dan eerl...